Wiedemeijer corrigeert Perez: Dat is echt wel een opmerking van een voetballer

Wiedemeijer corrigeert Perez: "Dat is echt wel een opmerking van een voetballer"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 08:18ma 02-12-2019 om 08:18

De VAR en Glenn Bijl groeiden zondagavond uit tot de grote hoofdrolspelers van FC Twente-PSV. Bijl scoorde eerst vanaf de middellijn, maar zijn wereldgoal werd afgekeurd door videoarbiter Danny Makkelie: deze had vooraf een overtreding van Bijl op Steven Bergwijn gezien.

Het voorval leidde tot felle discussies. FOX Sports-analist Kenneth Perez wees naar een vermeende overtreding van Hakim Ziyech op Godfried Roemeratoe tijdens FC Twente-Ajax van eerder op de zondag, waar een doelpunt van de Amsterdammers uit kwam: volgens de Deen is de VAR eerder geneigd om de topclubs het voordeel te geven. "Dat is echt wel een opmerking van een voetballer", reageerde scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer bij Dit Was het Weekend op FOX Sports. "Ik denk niet dat het zo is, hoor."

De ex-arbiter uit Velden verdedigt de beslissing van de VAR. "Goed dat hij ingrijpt, want Higler (de arbiter van dienst, red.) had dat zelf kunnen zien, denk ik. Hij zag het alleen niet, kan ook een keer gebeuren. Dat is het mooie van die VAR, die zit er nog als afvang." Wiedemeijer begreep ook dat de treffer van Ajax wél goedgekeurd werd, ondanks de 'overtreding' van Ziyech. "Wat ik zie, is dat Ziyech de bal speelde. Daarna kwamen ze in elkaar. Ja, dan zitten voetballers altijd even aan elkaar, dat is nu eenmaal zo."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ben jij nog voorstander van de VAR?

(3728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws