Kwakman ziet Lang exploderen op links: 'Komt hij ook beter tot zijn recht'

Kwakman ziet Lang exploderen op links: 'Komt hij ook beter tot zijn recht'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 08:35ma 02-12-2019 om 08:35

Het spetterende basisdebuut van Noa Lang bij Ajax is ook FOX Sports-analist Kees Kwakman niet ontgaan. De jonge buitenspeler stal zondagmiddag de show met drie doelpunten tegen FC Twente en kwam volgens de analist pas écht los toen hij van flank wisselde.

Lang begon als rechtsbuiten, maar verhuisde in de loop van de wedstrijd naar links. "Daar speelt hij ook bij Jong Ajax, dan trekt hij naar binnen en is hij meer de man van de assist. Ik denk wel dat hij vanaf daar wel het best tot zijn recht komt", aldus Kwakman in Dit Was het Weekend. "In de eerste helft was hij niet zó aanwezig, maar ik vond hem in de tweede helft goed."

De analist vond dat Lang zich met name onderscheidde door zijn slimme spel én zijn oog voor ploeggenoten. "Wat mij opviel, was dat hij zijn hoofd omhoog deed. Niet dribbelen en geforceerd op zoek naar zijn actie. Hij keek naar Ziyech en Tadic, waar hij de bal kwijt kon. Hij was voor de goal aanwezig en maakte zijn kansen heel beheerst, binnenkantje voet af."

Lang lijkt tot aan de winterstop vaker zijn kans te gaan krijgen. Concurrenten David Neres en Zakaria Labyad zijn voorlopig uitgeschakeld met langdurige blessures, terwijl Quincy Promes noodgedwongen gewisseld moest worden tegen FC Twente.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: een fitte Lang heeft Ajax meer te bieden dan een fitte Labyad

(780 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws