Groenendijk stapt op bij ADO: 'Niet het gevoel dat ik dit snel kon ombuigen'

Groenendijk stapt op bij ADO: 'Niet het gevoel dat ik dit snel kon ombuigen'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 10:24ma 02-12-2019 om 10:24

Laatste update: maandag 2 december 2019 om 12:13ma 02-12-2019 om 12:13

Fons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag neergelegd. De oefenmeester twijfelde na de met 4-0 verloren wedstrijd bij Heracles Almelo al over zijn toekomst en heeft nu definitief besloten om te stoppen als trainer in Den Haag.

Groenendijk heeft de clubleiding laten weten dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen, zo valt te lezen in een statement op de website van ADO. Het bestuur gaat akkoord met het vertrek van Groenendijk en heeft assistent-trainer Dirk Heesen voorlopig voor de groep gezet. Ondertussen zoekt het bestuur van ADO naar een nieuwe trainer.

Op de site van de Haagse club legt Groenendijk uit waarom hij afscheid neemt. "De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt."

De trainer vindt het ontzettend moeilijk om ADO te verlaten, stelt hij. "Ik denk dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is", zo valt er te lezen. "De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben."

"Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collega’s en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft", sluit Groenendijk af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws