Lijnders: 'Klopp was ervan overtuigd dat we veel zouden bereiken'

Lijnders: 'Klopp was ervan overtuigd dat we veel zouden bereiken'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 13:53ma 02-12-2019 om 13:53

Toen Pepijn Lijnders werd gevraagd om terug te komen bij Liverpool hoefde hij niet lang na te denken. De 36-jarige assistent van The Reds kreeg in de winter van 2018 een aanbieding om hoofdtrainer te worden van NEC. Daar hield hij het slechts een half jaar vol.

Klopp was er als de kippen bij om Lijnders terug te vragen. "Hij was ervan overtuigd dat we samen veel zouden bereiken", vertelt Lijnders aan The Guardian. "Jürgen kan iemand diep in het hart raken. Hij weet precies wat hij wil en toen we elkaar spraken aan de telefoon voelde het direct goed. Hij is in staat om in een paar minuten tijd een compleet andere perceptie te geven van een situatie."

Lijnders neemt de verloren wedstrijd tegen FC Barcelona als voorbeeld. Liverpool verloor in Camp Nou kansloos met 3-0 en leek uitgeschakeld in de Champions League, maar Klopp dacht daar anders over. "We verloren met 3-0, maar Jürgen zei na afloop in de kleedkamer: wij zijn de enige die dit om kunnen draaien."

"Het gaf het elftal een boost, vooral door de manier waarop we die avond speelden. De spelers hadden meteen een ander gevoel toen ze naar de bus liepen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws