Dat weet iedereen wel toch? Lang is een beetje een aparte vogel

"Dat weet iedereen wel toch? Lang is een beetje een aparte vogel"

02-12-2019 17:34 Laatste update: 17:47
91

Ajacied Noa Lang beschikte al op jonge leeftijd over een uitstekende balvaardigheid. Dat stelt techniektrainer Cor van der Hoeven, die de aanvallende middenvelder al sinds zijn zevende jaar buiten de seizoenen om begeleidt. Hij kent ook de karaktertrekjes van Lang.

"Dat weet iedereen wel toch?", lacht Van der Hoeven in gesprek met het NRC. "Hij is een beetje een aparte vogel, is een beetje eigenwijs. Sommigen zullen het arrogant noemen. Ik hou er wel van. Hij zegt wat-ie denkt." Die woorden moet Lang dan wel zien waar te maken. "Anders zijn er genoeg mensen om je neer te sabelen, zeker in de voetbalwereld."

Lang is het gesprek van de dag, nadat hij Ajax naar een 2-5 zege op FC Twente leidde tijdens zijn basisdebuut in de Eredivisie. Van der Hoeven zag dat de hattrickheld veel energie en bravoure in het duel stopte. Buiten de seizoenen om komt Lang 'onderhoudend trainen' bij hem. Dat deed Lang in het verleden samen met de oud-Feyenoorders Terence Kongolo en Tonny Vilhena, die zo'n vier à vijf jaar ouder zijn dan hem.

"In vaardigheid deed hij nooit voor ze onder", stelt de techniektrainer. „Op dat vlak valt hem sowieso niet veel meer te leren. Wel in keuzes maken in het veld bijvoorbeeld."

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf al aan dat Lang vooral nog volwassen moest worden. "Noa's kracht is snelheid met én zonder bal. Dat weet hij nu steeds beter in te zetten." Ook vertelde de oefenmeester al dat Lang beter weet om te gaan met teleurstellingen.