'Erken dat seizoen van PSV verloren is en stel verwachtingspatroon bij'

'Erken dat seizoen van PSV verloren is en stel verwachtingspatroon bij'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 19:33ma 02-12-2019 om 19:33

De fans van PSV verlangen een duidelijke uitleg van de leiding en de technische staf hoe ze de crisis denken te bezweren. Dat stelt Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

"Waar moeten we vertrouwen aan ontlenen dat het tij gekeerd kan worden? Wij als supporters hebben het recht om die vraag te stellen. Het is de plicht van de trainer en de directie om met het antwoord te komen", vertelt Timmermans aan het ANP. De Eindhovenaren wonnen slechts één van de laatste negen officiële duels. Zondag ging het ook tegen FC Emmen (1-1) mis.

"Van huis uit ben ik optimistisch, maar we zijn er dit seizoen bedreven in aan het raken om teleurstellingen te incasseren", aldus Timmermans. "Of dit de slechtste reeks is die ik heb meegemaakt? Met Phillip Cocu stond PSV op een gegeven moment even dertiende, geloof ik. Maar dit is wel een forse dip." Hij heeft een duidelijk advies. "Erken dat het seizoen verloren is. Stel het verwachtingspatroon bij, naar een meer reële. Anders blijf je in een crisissituatie zitten."

Mark van Bommel weet de slechte resultaten aanvankelijk aan de absentie van Steven Bergwijn en Donyell Malen, maar ook nu de aanvallers terug zijn worstelt PSV. Timermans wil niet aan de stoelpoten van de trainer zagen. "Als je kijkt naar clubs die wel snel overgaan tot een trainerswissel, levert dat vaak ook maar weinig op. Het is vooral zaak dat het verhaal van hoe PSV dit aan gaat pakken, gedeeld wordt met de gehele achterban."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Moet Van Bommel ontslagen worden?

(9052 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws