De Ligt 'als een vis in het water' in Italië: 'Supporters nemen me in hun armen'

De Ligt 'als een vis in het water' in Italië: 'Supporters nemen me in hun armen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 06:55di 03-12-2019 om 06:55

Matthijs de Ligt won maandagavond de Kopa Trophy, de prijs voor het grootste voetbaltalent van 2019. De Juventus-verdediger geeft aan dat hij zich goed voelt in Italië en dat de supporters hem steeds meer accepteren.

De Ligt gaf voor de benoeming tot grootste talent van 2019 al aan dat het een eer zou zijn de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Het grootste talent van het jaar wordt namelijk benoemd door voormalig Ballon d'Or-winaars. "Dan denk je wel: dat zijn wel aardige spelers", begint De Ligt voor de camera van VTBL. "Als je benoemd wordt tot talent van het jaar door ex-Ballon d'Or-spelers maakt het dat natuurlijk extra speciaal."

De Nederlander raakt steeds beter gewend aan het leven in Turijn en de supporters van De Oude Dame lijken hem steeds meer te accepteren. "Het leven is top, heel anders dan Nederland", vervolgt De Ligt. "Het gaat steeds beter. De eerste maanden was het een beetje aanpassen, maar uiteindelijk voel je je gewoon als een vis in het water. De supporters nemen me nu ook meer in hun armen. In het begin was het kijken: wat kan hij nou? Ik denk dat ze nu wel denken: daarvoor hebben we ons geld betaald. Ik denk dat als je alles geeft voor de club ze tevreden zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws