Groenendijk wist niets van vrijgekomen investeringskapitaal ADO: 'Helaas niet'

Groenendijk wist niets van vrijgekomen investeringskapitaal ADO: 'Helaas niet'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 07:12di 03-12-2019 om 07:12

Vlak na het vertrek van Alfons Groenendijk bij ADO Den Haag sprak de club uit in de winterse transferperiode geld opzij te leggen voor nieuwe spelers. Dat liet directeur Mo Hamdi na het ontslag van de trainer weten.

Opmerkelijk is dat ADO het vertrouwen uitsprak in Groenendijk, maar hem niet op de hoogte stelde van het beschikbare inversteringskapitaal in de volgende transferperiode. "Helaas niet", vertelt de hij dan ook tegen De Telegraaf. De coach liet vervolgens in het midden of hij dan wel de uitdaging was aangegaan om ADO in de Eredivisie te houden.

Groenendijk kwam in februari 2017 aan het roer bij ADO en was tot maandag de langstzittende trainer in de Eredivisie. Hij zag met Abdenasser El Khayati en Sheraldo Becker twee belangrijke spelers vertrekken na vorig seizoen en kreeg daar geen waardige vervangers voor terug. Groenendijk gelooft nog wel in een goed einde van dit Eredivisie-seizoen voor zijn oude club. "Uiteindelijk heb ik de moeilijkst denkbare beslissing genomen door mijn functie neer te leggen. Je kan wachten om ontslagen te worden, maar zo zit ik niet in elkaar. Een frisse wind met een ander gezicht voor de groep kan iets doen met het team."

Dirk Heesen, de assistent van Groenendijk, neemt voorlopen de taken over en zit naar alle waarschijnlijkheid op de bank tijdens de wedstrijd tegen FC Twente van zaterdag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws