Swart niet gerust: 'Gehavend elftal en verdediging niet sterkste punt Ajax'

Swart niet gerust: 'Gehavend elftal en verdediging niet sterkste punt Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 07:45di 03-12-2019 om 07:45

Sjaak Swart is zeer te spreken over Ajax, maar is er in de Champions League nog niet helemaal gerust op. De ploeg van trainer Erik ten Hag moet volgende week proberen om Valencia van het lijf te houden in de Johan Cruijff Arena.

"Het gaat goed. Nog één wedstrijdje dan zijn we weer geplaatst als het goed is", zegt Mister Ajax tegen FOX Sports. Swart heeft desondanks wel wat twijfels of het gaat lukken. "Je speelt toch met een gehavend elftal op het moment. Onze verdediging is ook niet echt ons sterkste punt. Je zag zondag hoe makkelijk de tegenstander goals kan maken. Maar aan de andere kant hebben we spelers die wedstijden kunnen beslissen, dat is belangrijk."

Ajax kwam met 2-0 achter bij FC Twente, maar won uiteindelijk met 2-5. Daardoor liepen de Amsterdammers verder uit op PSV, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Emmen. "Dat is op dit moment niet zo'n kunst, die gooien het zelf in de war", stelt Swart. "Ze hebben een hoop goede spelers, maar het is geen team. En die achterhoede, wat loopt daar nou? Er zitten spelers in… Dat kun je niet vergelijken met vroeger, toen ze echt goede verdedigers hadden."

Swart adviseert PSV desondanks om rustig te blijven en de jeugd een kans te geven. Hij houdt vertrouwen in trainer Mark van Bommel. "Mark was een fantastische speler en kan ook een goede trainer worden. Maar hij moet de kleine dingen nog leren. Hij heeft een schoonvader (Bert van Marwijk, red.) die hem goed helpen kan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws