Vitesse schuift beloftentrainer naar voren na 'nee' van clubicoon Sturing

Vitesse schuift beloftentrainer naar voren na 'nee' van clubicoon Sturing

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 09:44di 03-12-2019 om 09:44

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 09:47di 03-12-2019 om 09:47

Edward Sturing gaat niet aan de slag als interim-trainer van Vitesse. Het clubicoon was de belangrijkste kandidaat, maar hij wil niet slechts als tussenpaus fungeren in het Gelredome, meldt de Gelderlander.

Vitesse heeft daarop besloten om langer de tijd te nemen voor de zoektocht naar een nieuwe trainer. Voorlopig neemt Joseph Oosting de honneurs waar na het vertrek van Leonid Slutsky, zo maakt de Arnhemse club bekend. De 47-jarige Oosting komt over van het beloftenteam. Voormalig prof Tim Cornelisse (41) wordt zijn assistent. Daarnaast blijven Nicky Hofs en Raimond van der Gouw (keeperstrainer) aan.

"Na het vertrek van Leonid moesten we snel schakelen", vertelt technisch directeur Mohammed Allach. "Uiteraard kijk je daarbij eerst naar de mogelijkheden die er intern zijn. We hebben met verschillende mensen gesproken, waaronder natuurlijk Edward Sturing. Hij heeft in het verleden al meermaals de functie van interim-trainer bekleed, maar gaf aan niet opnieuw een interim-functie te willen vervullen om zich te kunnen concentreren op de academie."

Oosting kwam tussen 1988 en 2006 uit voor FC Emmen, WKE en BV Veendam. Vijf jaar geleden ging hij als jeugdtrainer aan de slag bij Vitesse. Sinds twee jaar had hij de Arnhemse beloften onder zijn hoede. "Ik wil de club graag helpen. Het is een lastige tijd voor Vitesse en ik ga er alles aan doen om de weg naar boven terug te vinden. Ik ken de groep goed en weet wat ze momenteel nodig hebben om uit deze moeilijke situatie te komen", laat hij weten.

Slutsky stapte op nadat Vitesse zijn laatste vijf duels had verloren. Volgens De Telegraaf is Maurice Steijn in beeld om hem op te volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws