Breaking news

Willem II neemt 'moeilijk besluit' en breekt met Koster: 'Doodzonde en spijtig'

Spaanse stem voor Van Dijk en tegen Messi: 'Daar een verschil tussen gemaakt'

Spaanse stem voor Van Dijk en tegen Messi: 'Daar een verschil tussen gemaakt'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 11:51di 03-12-2019 om 11:51

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 11:59di 03-12-2019 om 11:59

De Ballon D'Or was een spannende strijd tussen Lionel Messi en Virgil van Dijk, die uiteindelijk in het voordeel van Messi werd beslecht. Journalist Alfredo Relaño van de Spaanse krant AS was het echter niet eens met die uitkomst.

Bij de verkiezing van de Gouden Bal hebben journalisten het voor het zeggen en Relaño stemde op Van Dijk, ondanks het feit dat Messi in Spanje speelt. "Ik heb niet op Messi gestemd. Ik heb mijn stem aan Van Dijk gegeven", legt hij uit op de website van AS. "Ik heb een verschil gemaakt tussen wie de beste speler ter wereld is, Messi, en wie de beste speler over het afgelopen jaar was, Van Dijk."

"Daarbij heb ik gewonnen prijzen zwaar laten meewegen, zoals ook in de regels omschreven staat, en de rol van de speler in het winnen van die prijzen", vervolgt de AS-verslaggever. "Van Dijk is een rots in de branding en een doorslaggevende speler geweest voor dit Liverpool, dat de Champions League heeft gewonnen en Barcelona in de halve finale na een 3-0 achterstand uitschakelde."

Uiteindelijk won Messi de award, met acht stemmen meer dan Van Dijk: 686 tegen 679. Onterecht, vindt Relaño. "Messi schitterde niet op de Copa America zoals hij wel deed bij FC Barcelona. Maar zijn hoeveelheid doelpunten en de schitterende dingen die hij laat zien woog in sommige landen zwaarder mee."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws