'Die beker en de tweede plek, dan kan Van Bommel misschien door naar volgend jaar'

'Die beker en de tweede plek, dan kan Van Bommel misschien door naar volgend jaar'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 12:58di 03-12-2019 om 12:58

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 13:08di 03-12-2019 om 13:08

PSV-watcher Rik Elfrink ziet hoe de problemen zich opstapelen voor Mark van Bommel. De 42-jarige Limburger lijkt echter niet van plan om de strijd voortijdig te staken, verwacht de journalist van het Eindhovens Dagblad.

PSV leek met een zege op sc Heerenveen tekenen van herstel te vertonen, maar kreeg vervolgens weer twee tikken: na een kansloze 4-0 nederlaag bij Sporting Portugal en Europa League-eliminatie volgde een 1-1 bij FC Emmen. Elfrink denkt echter dat Van Bommel zijn doorlopende contract voorlopig blijft respecteren. "Het zal vast door zijn hoofd zijn geschoten, maar ik denk niet dat hij zelf weggaat", laat hij weten aan de site van het ED. "Daar is hij te strijdbaar voor, dat pas niet bij zijn karakter."

Volgens Elfrink is het zelfs niet uit te sluiten dat Van Bommel ook volgend seizoen voor de groep zal staan. Nu PSV geen kans meer maakt op de Johan Cruijff Schaal, de Europa League én (waarschijnlijk) de landstitel, zijn de doelstellingen aangepast. "Die beker en de tweede plek: dat is wensdenken, maar áls hij dat kan realiseren, kan hij waarschijnlijk nog met de hakken over de sloot naar volgend jaar. Maar er is wel veel kapot dit seizoen, dat is duidelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Haalt Van Bommel de kerst?

(3893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws