Opmerkelijke transfer voor zoon matchfixer Kargbo: van amateurs naar Dinamo Kiev

Opmerkelijke transfer voor zoon matchfixer Kargbo: van amateurs naar Dinamo Kiev

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 17:53di 03-12-2019 om 17:53

Ibrahim Kargbo junior, de zoon van voormalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo, heeft wel een heel bijzondere transfer gemaakt. De 19-jarige Kargbo speelde tot voor kort bij de Belgische amateurs van Lierse Kempenzonen, maar maakt nu de overstap naar Dinamo Kiev.

De Oekraïense topclub maakt op de eigen kanalen bekend dat het Kargbo, jeugdinternational onder 16 en onder 18 van België, voor 3,5 jaar heeft getekend in de hoofdstad. Dat is hoogst opmerkelijk, aangezien de aanvaller onlangs zijn contract bij tweededivisionist Roeselare verscheurd zag worden en daarvoor op huurbasis bij Lierse Kempenzonen speelde. Zij komen uit in de eerste amateurklasse van België.

De vader van Kargbo junior, inmiddels 37 jaar oud, speelde voor Willem II en werd voornamelijk bekend omdat hij nauwe banden had met een beruchte matchfixer uit Singapore. Kargbo zou ook in Nederland wedstrijden hebben gemanipuleerd en werd door de FIFA geschorst vanwege betrokkenheid bij diverse omkoopschandalen. De gewezen middenvelder mag voor de rest van zijn leven geen baan in de voetballerij meer bekleden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws