'Nederlandse clubs bijna unaniem akkoord: O21-competitie lijkt er te komen'

'Nederlandse clubs bijna unaniem akkoord: O21-competitie lijkt er te komen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 20:52di 03-12-2019 om 20:52

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 21:05di 03-12-2019 om 21:05

Op de KNVB Campus in Zeist kwamen dinsdag de technisch en algemeen directeuren van alle betaald voetbalclubs in Nederland bij elkaar om te vergaderen over hoe de opleiding van jeugdspelers verbeterd kan worden. Zo kwam een O21-competitie ter sprake voor spelers die niet meer in de O19 uit mogen komen, maar nog niet goed genoeg zijn voor het eerste elftal.

Het was een van de 'hot topics' tijdens het overleg. Veel clubs vinden het gat tussen de O19 en het eerste elftal nog te groot en door een competitie op te zetten voor O21-teams kan dit gat volgens veel directeuren verkleind worden. Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels weet dat er in Zeist bijna unaniem besloten is om het plan voor deze competitie door te zetten.

Wijffels geeft daarbij aan dat PSV en Ajax hun standpunt hebben herhaald en aangaven geen heil te zien in een O21-competitie. Het is dan ook niet bekend of de clubs een team in gaan schrijven, mocht de competitie van start gaan.

Het houdt ook in dat als de bondsvergadering 16 december instemt met deze nieuwe competitie, Feyenoord vanaf volgend seizoen instroomt in de voetbalpiramide in de O21-competitie. Hieruit is vervolgens promotie naar de Tweede Divisie mogelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws