Drie keer rood en weggestuurde assistent: Ajax-jeugd van Heitinga verliest hoofd

Drie keer rood en weggestuurde assistent: Ajax-jeugd van Heitinga verliest hoofd

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 21:31di 03-12-2019 om 21:31

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 21:33di 03-12-2019 om 21:33

Ajax Onder 19 is dinsdagavond een competitieduel in en tegen Groningen met acht man geëindigd. Na drie rode kaarten voor jonge Ajacieden en het wegsturen van een assistent van trainer John Heitinga wonnen de Groningse talenten met 2-0.

Er leek lang niets aan de hand voor de ploeg van Heitinga. De jeugdige Ajacieden stapelden kans op kans in het hoge noorden, maar scoorden niet. In de slotfase schoten de Amsterdammers zichzelf in de voet. Youri Regeer kreeg een directe rode kaart waarna Anass Sala-Eddine en Enric Llansana met twee keer geel wegens protesteren ook konden vertrekken.

Niet alleen op het veld werden Ajacieden weggestuurd. Een assistent van Heitinga werd ook de tribune op gestuurd door de arbiter. Nadat de Amsterdammers hun hoofd verloren profiteerde Groningen maximaal en kwam het twee keer tot scoren, waardoor de drie punten in het noorden van het land bleven.

Volgende week treft de ploeg van Heitinga de leeftijdsgenoten van Feyenoord in de zogenaamde mini-Klassieker. Vorig seizoen liep de wedstrijd in Amsterdam nog uit de hand door supportersrellen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws