Spelregelcommissie wil fans informeren: 'Begrip over besluitvorming moet toenemen'

Spelregelcommissie wil fans informeren: 'Begrip over besluitvorming moet toenemen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 21:44di 03-12-2019 om 21:44

De IFAB, de internationale spelregelcommissie in het voetbal, wil tijdens wedstrijden meer informatie verschaffen aan fans over eventuele VAR-interventies. Op dit moment worden supporters in het stadion vaak in het ongewisse gehouden, maar daar wil de IFAB verandering in brengen.

De spelregelcommissie heeft vergaderd in Belfast en is tot de conclusie gekomen dat een betere informatievoorziening voor fans in het stadion gewenst is. "Daar is een groeiende behoefte aan", laat de IFAB optekenen. "We kijken dan ook naar verschillende vormen van communicatie, die er voor zorgen dat het begrip over de besluitvorming toeneemt."

In Nederland werd uitgebreidere communicatie op de schermen in het stadion al uitgeprobeerd, maar de IFAB wil dat dat in meer landen beschikbaar gemaakt wordt. Toeschouwers moeten volgens het internationale instituut sneller weten wat er precies wordt onderzocht door de videoscheidsrechter, want die informatie is nu vrij karig.

Ook gaat de commissie onderzoeken of een wijziging in de spelregels nodig is met betrekking tot behandeling van spelers met hoofdletsel. Geen enkele maatregel wordt daarbij uitgesloten, omdat de veiligheid en gezondheid van de voetballer het belangrijkst zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws