Captain Memphis beleeft teleurstellende terugkeer: Ajax-opponent neemt zege mee

03-12-2019 22:58
27

Olympique Lyon heeft met aanvoerder Memphis Depay in de gelederen op eigen terrein verloren van Lille OSC. De Nederlander was captain van zijn ploeg, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander van Ajax in de Champions League met 0-1 won.

In de eerste helft kwam de thuisploeg nog goed weg. Victor Osimhen, de bedrijvige spits van Lille, zag zijn kopbal indrukwekkend gekeerd worden door Lyon-goalie Anthony Lopes. Andersom slaagden Memphis en de zijnen er maar mondjesmaat in om druk uit te oefenen op het doel van de gasten uit Noord-Frankrijk. Na een matige eerste helft was een 0-0 ruststand terecht.

Ook na de theepauze werd het niveau niet bepaald hoger. In de zeventigste minuut zat het duel voor Memphis erop en werd hij gewisseld voor Houssem Aouar, waarna direct problemen uitbraken voor Lyon. Jonathan Ikoné opende op aangeven van Osimhen de score namens de bezoekers (0-1), waarna de thuisploeg naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. De aanvallende impulsen van Memphis werden daarbij node gemist en Lille hield dan ook eenvoudig stand.

Lille, dat in de Champions League twee keer van Ajax verloor, staat door de driepunter nu vierde in Frankrijk. De achterstand op koploper PSG, dat twee wedstrijden tegoed heeft, is acht punten. Lyon is op de achtste plaats terug te vinden.