Man City richt zich op na teleurstellend weekend en speelt met Burnley

03-12-2019 23:07
14

Manchester City heeft de zure nasmaak van het 2-2 gelijkspel van afgelopen weekend bij Newcastle United weggespoeld. The Citizens wonnen met 4-1 bij Burnley en houden daarmee koploper Liverpool enigszins in het oog.

Burnley was geen partij voor de geoliede machine van Pep Guardiola en dat was gedurende de hele wedstrijd te merken. Voor rust trof Gabriel Jesus doel met een bekeken afstandsschot en na rust gooide City er nog een versnelling bovenop. Jesus maakte zijn tweede van de avond door een voorzet knap in de netten te volleren en Rodri vestigde de aandacht op zijn persoon door een raket in de kruising af te vuren: 0-3.

Het arme Burnley had niks te vertellen en liep in de slotfase ook nog tegen een vierde tegentreffer aan. Riyad Mahrez maakte zijn vijftigste doelpunt in de Premier League en zette de teller daarmee op vier voor City. In blessuretijd zorgde de thuisploeg toch nog voor blije gezichten op Turf Moor door een eretreffer te maken. Die kwam op naam van Robbie Brady.

De eenvoudige overwinning in Burnley brengt de ploeg van Guardiola voorlopig terug naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Liverpool is nu acht punten, maar The Reds hebben nog een wedstrijd tegoed. Ook Leicester City, dat nu derde staat, kan weer over The Citizens heengaan.