Ten Hag schrijft Álvarez niet af bij Ajax: 'Aantal afwegingen gemaakt'

Ten Hag schrijft Álvarez niet af bij Ajax: 'Aantal afwegingen gemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 08:47wo 04-12-2019 om 08:47

Edson Álvarez lijkt niet meer zeker van een basisplek bij Ajax, maar trainer Erik ten Hag weigert de Mexicaan af te schrijven. De Tukker wijst nogmaals op het feit dat Ajax meer dan elf spelers nodig heeft. 

Álvarez werd in de zomer voor vijftien miljoen euro gehaald als opvolger van Matthijs de Ligt. Hij begon echter op het middenveld, omdat hij daar met Mexico ook regelmatig speelt. Inmiddels kiest Ten Hag daar voor andere spelers. "Ik zie het niet zo dat Edson voorbij is gestreefd", legt Ten Hag uit aan Voetbal International.

Tegen OSC Lille begon Álvarez ook op de bank. "Ik heb een aantal afwegingen gemaakt voor dit duel. Tijdens de interlandbreak kwam Edson heel laat terug en Schuurs en Martínez hebben eerder bij de start van het seizoen samengespeeld. Dat deden ze heel goed. Maar Álvarez kan dat ook, het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Dat Edson op het middenveld goed uit de voeten kan, weten we en dat hebben we tegen Lille opnieuw kunnen zien."

"Hij moet wachten op zijn kans en hem dan grijpen. We hebben weer gezien dat we niet één elftal hebben, maar een grote kleedkamer met jongens met wie we variabel kunnen spelen. We kunnen daardoor per wedstrijd bekijken wie we inzetten en we kunnen daardoor ook tegenslagen als blessures en schorsingen opvangen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws