Dessers Speler van de Maand november: 'Normaal altijd namen van Ajax en PSV'

Dessers Speler van de Maand november: 'Normaal altijd namen van Ajax en PSV'

04-12-2019 16:30 Laatste update: 17:15
47

Cyriel Dessers is gekozen tot Eredivisie Speler van de Maand. De aanvaller van Heracles Almelo kende een zeer succesvolle maand november, waarin hij in vier wedstrijden tot zes doelpunten kwam en hij was in totaal bij negen doelpunten van zijn club betrokken.

"Ik vind het een heel mooi compliment", vertelt Dessers voor de camera van FOX Sports als hij de onderscheiding in ontvangst neemt. "Normaal zijn het altijd de grote namen van Ajax, Feyenoord en PSV die ermee mogen lopen, maar nu ben ik aan de beurt", lacht de spits.

Stijn Vreven, de oude coach van Dessers bij NAC, gaf eerder aan dat de spits van nature wat lui is en ook wat te gemakzuchtig over bepaalde zaken denkt. Hier kan Dessers zich niet in vinden. "Van nature lui ben ik niet akkoord mee", vervolgt hij. "Gemakzuchtig af en toe, daar kan ik me wel iets bij inbeelden."

Een eventuele interlandcarrière wordt ook kort besproken, maar hier heeft Dessers niet veel meer aan toe te voegen. "Het is een mooie, verre droom, maar het is geen doel op zich."

Wijndal
Owen Wijndal heeft opnieuw de Speler van de Maand O21 in ontvangst genomen. De AZ-back neemt de prijs voor de tweede keer dit seizoen in ontvangst.