Gerbrands: 'Als beste methode is om maatregelen te treffen moeten we dat doen'

Gerbrands: 'Als beste methode is om maatregelen te treffen moeten we dat doen'

04-12-2019 17:19 Laatste update: 17:26
131

Toon Gerbrands geeft aan dat PSV zich dit seizoen moet gaan richten op de tweede plek, achter Ajax. De algemeen directeur van PSV zag zijn club in een paar weken succes in de Eredivisie en Europa League weggooien.

"Wij startten het seizoen met doelstellingen en op het moment dat onderweg de dingen anders gebeuren moeten we in een soort nieuw realisme kijken: eerst maar op weg naar de tweede plaats", vertelt Gerbrands in gesprek met FOX Sports. "Dat is ons nieuwe realisme geworden."

In een paar weken tijd veranderde bijna alles voor de Eindhovense club, zo zag ook Gerbrands. "Wij stonden een week of zes geleden nog bovenaan. Negen gespeeld, 23 punten samen met Ajax. In vier, vijf weken raken we alles kwijt. We stonden ook Europees bovenaan in de poule, maar zijn alles kwijtgeraakt. Dat betekent dat we deze realiteit wel zien en nu aan de bak moeten om eerst maar eens op weg te gaan naar plek twee."

Gerbrands laat zich ook kort uit over de positie van Mark van Bommel bij de club, maar doet geen harde uitspraken. "Wij moeten de beste beslissing nemen die voor PSV belangrijk is. Als de beste methode is om maatregelen te treffen, dan moeten we dat doen. Daarvoor ben ik aangesteld. Los van alle emoties of los van het feit dat iemand clubicoon is."