Juventus-directeur over 'mo-stro' De Ligt: 'Moest alleen maar lachen'

Juventus-directeur over 'mo-stro' De Ligt: 'Moest alleen maar lachen'

04-12-2019 21:30
47

Juventus-directeur Fabio Paratici maakt na een half seizoen de balans op en is content met het aantrekken van Matthijs de Ligt. Volgens de technisch eindverantwoordelijke is de circa tachtig miljoen euro die Juventus voor De Ligt heeft betaald meer dan goed besteed.

Paratici omschrijft de kersvers Kopa Trophy-winnaar in gesprek met Tuttosport als 'een monster', in de positieve zin van het woord. "Un mo-stro! De beste investering in een jonge speler die we ooit hebben gedaan. Toen ik hoorde dat er mensen waren die aan hem twijfelden, kon ik daar alleen maar hard om lachen."

De 47-jarige beleidsbepaler heeft zelf nooit getwijfeld aan de kwaliteiten van De Ligt. "Ik hoorde continu van iedereen: baas, dit is een fenomeen. En dat is hij ook! Sta je er wel bij stil dat hij op zijn twintigste al centraal achterin bij een topclub speelt?" Volgens Paratici moest De Ligt er bovendien sneller dan verwacht staan, nadat routinier Giorgio Chiellini een zware blessure opliep. "Paul Pogba kwam hier op een middenveld met Pirlo, Marchisio en Vidal terecht. De Ligt werd voor de leeuwen geworpen en moest meteen de lijnen uitzetten."

Dat doet de Oranje-international echter met verve, vindt de directeur. "Hij heeft een nieuw tijdperk ingeluid en zal de beste centrale verdediger van de komende tien jaar worden."