Rentree loopt uit op deceptie voor Mourinho, Vardy bouwt aan nieuwe recordreeks

04-12-2019 22:23
22

José Mourinho is tegen zijn eerste nederlaag als manager van Tottenham Hotspur aangelopen. Uitgerekend tegen de club waar hij vorig seizoen ontslagen werd – Manchester United – ging het mis voor de 56-jarige Portugees.

De Londenaren kwamen slecht uit de startblokken op Old Trafford en moesten al na zes minuten in de achtervolging: na een verdedigende actie van Davinson Sánchez kwam de bal voor de voeten van Marcus Rashford, die Paulo Gazzaniga verraste in de korte hoek. Rashford bleef zijn tegenstanders handenvol werk bezorgen en raakte zelfs de lat, maar Tottenham kwam voor rust nog op 1-1: na een redding van David de Gea werd de bal op onnavolgbare wijze gecontroleerd door Dele Alli en binnengeschoten door Dele Alli.

Direct na rust was het woord weer aan Rashford: de doelpuntenmaker versierde een penalty in duel met Moussa Sissoko en schoot zelf de 2-1 binnen vanaf de stip. Spurs zette alles op alles om alsnog een punt uit Manchester mee te nemen en de thuisploeg kreeg ook nog meerdere kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De topploegen zagen concurrent Manchester City dinsdag al winnen en deden wat ze moesten doen. Leicester City behield zijn verrassende tweede plek door een magere zege op hekkensluiter Watford. Jamie Vardy benutte een strafschop en heeft nu in zeven wedstrijden op rij gescoord: de Premier League-topscorer vestigde in 2015 zelf het record met elf succesvolle wedstrijden achtereen en ligt op koers om dat te evenaren. James Maddison tekende in de blessuretijd voor 2-0. Chelsea zette Aston Villa thuis met 2-1 opzij: Mason Mount volleerde kort na rust de winnende goal binnen.