Koeman wil niets weten van 'gunstige' tweede plek op EK: 'Rekenen schiet niet op'

Koeman wil niets weten van 'gunstige' tweede plek op EK: 'Rekenen schiet niet op'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 09:37do 05-12-2019 om 09:37

Ronald Koeman schuift de mogelijke scenario's op het EK 2020 aan de kant. Een tweede plaats in de poule betekent een gunstiger reisschema, maar daar wil de bondscoach niets van weten.

Het Nederlands elftal speelt straks drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena, maar moet daarna de grens over. Een tweede plaats in de poule betekent in de knock-outfase duels in München en Londen, terwijl de nummer één naar Boedapest en Baku moet.

Met die scenario's houdt Koeman zich niet bezig. "Heeft allemaal geen zin", zegt hij tegen Voetbal International. "Je weet dat dit toernooi apart is, omdat het in twaalf landen wordt gespeeld. Ons voordeel daarbij, is drie wedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Daarna moeten we op reis, maar dan kom je sowieso terecht in goede stadions met prima velden. Rekenen en speculeren, dat schiet niet op. Als je het mij vraagt word ik gewoon het liefste eerste in de groep."

Koeman was vorige week aanwezig bij de EK-loting in Boekarest, ook al stond die al op voorhand bijna vast. "Maar je komt weer mensen tegen uit de voetballerij, dat is altijd leuk. Daarbij is het natuurlijk goed dat er weer een afvaardiging van Nederland aanwezig was bij zo'n loting. Dat is ook weleens niet het geval geweest. Nu hoorden we er weer bij en dat is wel waarvoor we het hebben gedaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws