'Eredivisie-topscorer Dessers mag na half jaar dromen van overstap naar Serie A'

'Eredivisie-topscorer Dessers mag na half jaar dromen van overstap naar Serie A'

06-12-2019 11:27 Laatste update: 11:52
58

Cyriel Dessers, momenteel topscorer van de Eredivisie, heeft met zijn doelpunten de interesse gewekt van Cagliari. De Belgische spits van Heracles Almelo staat hoog op de scoutinglijstjes van de Italianen, die onder de indruk zijn van Dessers.

Bij Cagliari staat met Radja Nainggolan al een Belg onder contract. Dessers zou bij Cagliari de tweede Belg kunnen worden en volgens Italiaanse media staat hij hoog op het verlanglijstje als vervanger van spits Alberto Cerri, die onvoldoende presteert. Scout Andrea Cossu schreef al een positief verslag over Dessers.

Cagliari staat momenteel vierde in de Serie A en wil graag in de subtop blijven meedraaien. Dessers kan echter niet zomaar weg bij Heracles. Hij staat pas sinds afgelopen zomer onder contract in Almelo en die verbintenis loopt nog tot de zomer van 2022.

Dessers stelde zich eerder deze week kandidaat voor het nationale team van Nigeria. Daar wil hij onder meer Victor Osimhen (Lille) het vuur aan de schenen leggen, die namens de Fransen twee keer in actie kwam tegen Ajax.