Memphis in bloedvorm bij Lyon, Inter gelijk tegen Roma, weer geen winst Atlético

06-12-2019 22:55 Laatste update: 23:06
13

De Serie A-topper tussen Internazionale en AS Roma is in een gelijkspel geëindigd. Daardoor kan Juventus de koppositie weer overnemen van de ploeg van trainer Antonio Conte. Memphis Depay was de absolute ster tijdens de ruime zege van Olympique Lyon.

Internazionale - AS Roma 0-0
Internazionale pakte vorige week de koppositie in de Serie A door een misstap van Juventus, maar kan daar mogelijk niet lang van genieten. De ploeg van coach Antonio Conte kwam in de topper tegen AS Roma niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. De Romeinen, die het zonder de geblesseerde Justin Kluivert moesten stellen, beperkten zich in Milaan tot tegenhouden, maar Inter kon nauwelijks een vuist maken. Ook het gevreesde spitsenduo Romelu Lukaku en Lautaro Martínez kon de ban niet breken voor de Nerazzurri, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd meespeelde.

Villarreal - Atlético Madrid
Atlético Madrid is voor het derde competitieduel op rij verstoken gebleven van een overwinning. Een week na de verloren topper tegen FC Barcelona (0-1) speelde de ploeg van coach Diego Simeone met 0-0 gelijk bij Villarreal. Atlético won slechts één van zijn laatste tien competitieduels en blijft voorlopig steken op de zesde plaats in de Primera Division. Koplopers Barça en Real Madrid hebben vijf punten meer en hebben nog twee duels tegoed.

Nîmes - Olympique Lyon 0-4
Memphis Depay was de grote held van Olympique Lyon. De Nederlandse aanvoerder vertolkte een glansrol tegen Nîmes, dat in eigen huis met 0-4 werd verslagen. Lyon verloor midweeks nog van Lille (0-1), maar werd vrijdag al snel in het zadel geholpen. Théo Valls kreeg al na vijf minuten een rode kaart wegens een bikkelharde schop. Tien minuten later scoorde Memphis, die een strafschop benutte na een overtreding op Bertrand Traoré. Toen de thuisploeg kort voor rust ook Gaëtan Paquiez van het veld gestuurd zag worden, was het pleit beslecht.

In de tweede helft eiste Memphis een hoofdrol op. Hij schoot op prachtige wijze de 0-2 binnen en was met een fantastische pass de aangever bij de 0-3 van Houssem Aouar. Nadat Kenny Tete, die eveneens in de basis begon, een goal zag worden afgekeurd en Memphis was gewisseld, zorgde Joachim Andersen voor het slotakkoord.