Liverpool blijft ongeslagen na Aké-domper, Mourinho ziet wereldgoal bij Spurs

07-12-2019 17:54
19

Liverpool is ook in de zestiende speelronde van de Premier League ongeslagen gebleven. Het Bournemouth van Nathan Aké legde het af tegen de ploeg van collega-international Virgil van Dijk: 0-3. Georginio Wijnaldum speelde niet. José Mourinho leidde Tottenham Hotspur naar een dikke zege op Burnley.

Liverpool versloeg stadgenoot Everton deze week met 5-2 in een ongekende slijtageslag, maar stond er tegen Bournemouth gewoon weer. Alex Oxlade-Chamberlain maakte na 35 minuten de 0-1 voor The Reds. Op slag van rust vergrootte Naby Keïta de marge naar twee doelpunten. Het laatste woord was voor Mohamed Salah, die met de 0-3 voor de beslissing zorgde.

Bij Bournemouth begonnen twee Nederlanders in de basis: Arnaut Danjuma Groeneveld en Aké. Laatstgenoemde speelde een goede wedstrijd, totdat hij in de 34ste minuut uitviel met een hamstringblessure. Prompt maakte Oxlade-Chamberlain de openingstreffer. Door de zege staat Liverpool op 46 punten uit 16 wedstrijden. De eerste achtervolger Leicester City heeft elf punten minder, maar speelt zondag nog tegen Aston Villa.

Tottenham - Burnley: 5-0
Tottenham Hotspur poetste in eigen huis de bittere nasmaak van de 2-1 nederlaag tegen Manchester United weg met een zege op Burnley. Harry Kane, Lucas Moura, Heung-Min Son, weer Kane en Moussa Sissoko maakten de doelpunten in Noord-Londen. Het hoogtepunt was de treffer van Son, die scoorde na een indrukwekkende solo.

Watford - Crystal Palace: 0-0
In Engeland zal nauwelijks nog worden nagepraat over Watford - Crystal Palace, dat doelpuntloos eindigde. Vanuit Nederlands perspectief gebeurde er echter wat interessants: Jaïro Riedewald kwam kort na rust binnen de lijnen. Voor de oud-Ajacied was het zijn eerste Premier League-wedstrijd sinds 14 april 2018 (!).