Slordig Feyenoord verzuimt worstelend Vitesse pijn te doen in Arnhem

Slordig Feyenoord verzuimt worstelend Vitesse pijn te doen in Arnhem

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 14:07zo 08-12-2019 om 14:07

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 14:09zo 08-12-2019 om 14:09

Feyenoord is er in een matig, maar vermakelijk duel niet in geslaagd om Vitesse over de knie te leggen. De ploeg van trainer Dick Advocaat was met name na rust een paar keer dicht bij een treffer in het Gelredome, maar bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Na een voorzichtig begin zorgde Nick Marsman na tien minuten voor opschudding. Hij deelde een duwtje uit aan Riechedly Bazoer, waardoor scheidsrechter Pol van Boekel een strafschop gaf. De doelman van Feyenoord herstelde zijn fout door de inzet van Tim Matavz te keren, maar volgens Van Boekel kwam hij daarbij te vroeg van de lijn. De bal leek opnieuw op de stip te gaan en Marsman kreeg geel, maar na inmenging van de VAR werden die beide beslissingen teruggedraaid.

Feyenoord haalde zodoende opgelucht adem en deed dat opnieuw toen Riechedly Bazoer eerst de lat raakte en verolgens net over schoot. Daarna beten de bezoekers meer van zich af en werd het initiatief overgenomen. Jens Toornstra was het dichtst bij een treffer, maar zijn kiezelharde vrije trap spatte uiteen op de lat. 

Waar Vitesse in de eerste helft nog de nodige kansen kreeg, was het in de tweede helft vooral Feyenoord dat de klok sloeg. Onder meer Steven Berghuis en Luis Sinisterra kregen de bal er echter niet in. Twintig minuten voor tijd dacht de Colombiaan alsnog de ban te breken. Orkun Kökcü raakte de lat, waarna Sinisterra de rebound binnen tikte op aangeven van Nicolai Jörgensen, maar de Deen stond daarbij buitenspel.

Jörgensen kreeg daarna ook zelf een enorme mogelijkheid. De spits ging alleen op doelman Remko Pasveer af, maar hij werkte de bal over het doel. Het brak de Rotterdammers op, want het bleef bij 0-0. Feyenoord blijft steken op plek zeven, interim-trainer Joseph Oosting staat met Vitesse achtste.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws