'Mourinho benadert oude bekende: Tottenham Hotspur aast op derde Belg'

'Mourinho benadert oude bekende: Tottenham Hotspur aast op derde Belg'

08-12-2019 14:55
19

José Mourinho heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met Marouane Fellaini bij Tottenham Hotspur. Dat meldt La Dernière Heure. De Portugese manager werkte eerder bij Manchester United samen met de boomlange Belg.

Fellaini vertrok begin februari bij United. De aanvallende middenvelder koos voor een avontuur bij het Chinese Shandong Luneng. Volgens de Belgische krant kan de Rode Duivel dus echter razendsnel terugkeren in de Premier League. Mourinho is zeer gecharmeerd van hem en heeft hem hoog op het verlanglijstje gezet. De Portugees zou Fellaini zelfs al benaderd hebben om hem te polsen over een nieuwe samenwerking.

De 32-jarige Fellaini ligt tot medio 2021 vast in China. In zijn eerste seizoen bij Shandong Luneng was hij goed voor twaalf doelpunten en vijf assists in 32 wedstrijden. Een terugkeer van Fellaini in Engeland is, mede ook door zijn hoge salaris, geen uitgemaakte zaak. Mocht de kopsterke Belg onhaalbaar blijken, dan wil Mourinho een speler met een soortgelijk profiel aantrekken.

Bij Spurs zijn met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen momenteel al twee Belgen actief.