Supersub Ramselaar en uitblinkende Paes: FC Utrecht in slotfase langs FC Groningen

08-12-2019 16:24
75

FC Utrecht heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Groningen, die maar niet op gang kwam. In de slotfase tekende Bart Ramselaar voor de enige goal van de wedstrijd. In de Euroborg werd het 0-1 voor de ploeg van John van den Brom.

Groningen presenteerde zich in de eerste helft slecht tegen Utrecht. De nummer tien van de Eredivisie wist nauwelijks wat te creëren en speelde de lange bal op Kaj Sierhuis. Aan de andere kant kon Utrecht daar weinig tegenoverstellen. Ajdin Hrustic zorgde voor de rust voor het grootste gevaar.

Het aanwezige publiek zag na de rust een andere wedstrijd. Sierhuis leek Groningen op 1-0 te zetten, maar stuitte op de uitstekend keepende Maarten Paes. De doelman bleek een grote sta-in-de-weg voor Groningen en hield even later ook een van richting veranderd schot van Deyovaisio Zeefuik knap uit zijn doel.

Utrecht leefde nog en kwam tien minuten voor tijd zelf op voorsprong in Groningen. Gyrano Kerk gaf de bal voor op de ingevallen Ramselaar, die vervolgens simpel binnentike. Na 93 minuten floot Kevin Blom voor het einde van de wedstrijd.