Heerenveen herstelt zich na wereldgoal Spierings en pakt zege in slotfase

08-12-2019 16:20 Laatste update: 16:35
20

SC Heerenveen is bij RKC Waalwijk met de schrik vrijgekomen. Na een spannende slotfase trokken de Friezen aan het langste eind in Waalwijk: 1-3. In het laatste kwartier vielen maar liefst drie doelpunten.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Heerenveen, dat via Chidera Ejuke binnen een paar minuten twee grote kansen op de openingstreffer kreeg. RKC had het moeilijk, maar kreeg via Dylan Vente ook een kans. Heerenveen brak de wedstrijd na een klein half uur open via Rodney Kongolo. Ejuke was de verdedigers van RKC de baas en gaf een perfecte steekbal op Sherel Floranus, die Kongolo vervolgens bediende: 0-1.

Heerenveen liet in de tweede helft meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen onbenut. De treuzelende Ejuke liet dé kans op 0-2 liggen en ook Jens Odgaard was dicht bij de beslissing. RKC had werkelijk niets in te brengen tegen Heerenveen, maar kwam door een wereldgoal van Stijn Spierings alsnog langszij. De middenvelder kreeg de bal vanaf een meter of 25 voor zijn voet en haalde fantastisch uit.

De treffer gaf RKC vleugels, want even later had Darren Maatsen de 2-1 moeten maken. Heerenveen moest ineens vrezen voor een nederlaag, maar trok in de slotfase toch weer aan het langste eind. Odgaard profiteerde optimaal van een steekbal van Anders Dreyer, omspeelde Etiënne Vaessen en prikte de 1-2 binnen. Nadat Mitchel van Bergen een kans op 1-3 liet liggen, besliste Dreyer de wedstrijd in de blessuretijd wél.