Heracles verlengt twijfelachtige reeks buiten Almelo op Het Kasteel

08-12-2019 18:35
36

Heracles Almelo had de vijfde plek in de Eredivisie voor het grijpen, maar heeft die kans laten liggen. De Almeloërs boekten op 20 september hun laatste zege buitenshuis en konden op de late zondagmiddag ook geen drie punten meenemen tegen Sparta.

Zo sterk als Heracles in het eigen stadion is, zo moeizaam opereert de ploeg van Frank Wormuth buiten Almelo. Ook tegen Sparta hield het niet over. De weinige kansen die gecreëerd werden, konden bovendien verijdeld worden door de beide doelmannen: Janis Blaswich voorkwam een treffer van Mohamed Rayhi en Ariel Harush redde schitterend op een vrije trap van Mohammed Osman.

Ook in de tweede helft was het ploeteren geblazen. Vlak na het hartverwarmende eerbetoon aan de onlangs overleden Pim Verbeek rook Sparta opeens aan een hoekschop: de grabbelende Blaswich gaf een hoekschop weg en een kopbal van Jurgen Mattheij vloog uiteindelijk net over de lat. Na wat kleine kansjes over en weer leek het slotakkoord voor Ragnar Ache te zijn: de Sparta-spits kon vanuit de tweede lijn inschieten, maar joeg de bal de tribunes in.

Na het ingaan van de blessuretijd sloeg de vlam even in de pan. De pas ingevallen Joey Konings trof de op de grond zittende Mattheij - al dan niet expres - met gestrekt been in het gezicht en kreeg rood van arbiter Martens. Gevolgen voor de einduitslag had dit echter niet: de typische '0-0-wedstrijd' eindigde ook in 0-0. Heracles komt hierdoor naast Feyenoord en staat op een gedeelde zevende plek, Sparta sprokkelt weer een puntje en staat op een comfortabele marge van zeven punten ten opzichte van de degradatiezone.