AZ haalt 'opvolger' Stengs in huis: 'Dat hij AZ verkiest boven United, zegt iets'
Evjen links op de foto

AZ haalt 'opvolger' Stengs in huis: 'Dat hij AZ verkiest boven United, zegt iets'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 09:40di 10-12-2019 om 09:40

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 11:29di 10-12-2019 om 11:29

Hakon Evjen kan wel eens een voltreffer zijn voor AZ. Rini Coolen, Gert Heerkes en Pa-Modou Kah spreken tegenover Voetbal International de verwachting uit dat de negentienjarige Noor de kwaliteiten heeft om Calvin Stengs op te volgen.

"Evjen is een speler die iets speciaals heeft en op ieder moment een wedstrijd kan beslissen", zegt Coolen, die hoofd jeugdopleiding is van Rosenborg BK. "Hij is het creatieve brein bij zijn club FK Bodø/Glimt. Hij is pas negentien jaar en nu al direct betrokken geweest bij negentien doelpunten het afgelopen seizoen. Dat zegt wel iets over een speler van zijn leeftijd."

Heerkes, assistent bij Jong Rosenborg het afgelopen seizoen, snapt dat AZ in Evjen de opvolger van Stengs ziet. "Ze zijn wel enigszins vergelijkbaar als speler. Evjen is ook een speler die niet vaak de diepte zonder bal zoekt. Hij start graag in de bal of met de bal aan de voet, om dan na een combinatie alsnog de diepte te zoeken. Hij kan vanaf de rechterflank, net als Stengs, goed naar binnen komen en beschikt over scorend vermogen en de kwaliteit om de assist te verzorgen."

Ook Kah noemt hem een goede aanwinst voor AZ. "Evjen is een echte technicus en heeft oog voor het spelletje. Bovendien beschikt hij over een sterk linkerbeen", stelt de tienvoudig Noors international. "In Noorwegen wordt veel verwacht van Evjen. In Nederland krijg je de kansen en dat Evjen kiest voor AZ terwijl er ook belangstelling voor hem was van clubs als Manchester United, zegt wel iets over zijn persoonlijkheid."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws