LIVE: Ajax is uitgeschakeld na verlies tegen Valencia in eigen huis (gesloten)

LIVE: Ajax is uitgeschakeld na verlies tegen Valencia in eigen huis (gesloten)

10-12-2019 22:38 Laatste update: 23:06
413

Het is tijd voor de ontknoping: Ajax speelt dinsdagavond tegen Valencia voor overwintering in de Champions League. Een gelijkspel volstaat, maar een nederlaag in de Johan Cruijff is killing als Chelsea 'gewoon' van hekkensluiter Lille OSC wint. VoetbalPrimeur is ter plaatse houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Ajax en Valencia trappen om 21.00 uur af. Inzet is een ticket voor de achtste finale van de Champions League. Als Ajax wint, eindigt het boven Chelsea en Valencia en wordt het voor het eerst sinds 1995 Champions League-groepswinnaar. Een gelijkspel is ook voldoende, maar Chelsea wordt groepswinnaar als de Engelse grootmacht het lelijke eendje Lille verslaat. Bij verlies moet Ajax hopen op een misstap van Chelsea.

De stand van zaken in Groep H:
1. Ajax 5-10
2. Valencia 5-8
3. Chelsea 5-8
4. Lille OSC 5-1

Door de blessure van Quincy Promes is er een basisplaats weggelegd voor Edson Álvarez op het Ajax-middenveld. Ook Noa Lang krijgt wederom het vertrouwen van trainer Erik ten Hag. Hakim Ziyech gaat naar rechts en Donny van de Beek is de nummer 10. Andre Onana raakte zaterdag geblesseerd op de training en was een twijfelgeval, maar speelt dinsdagavond gewoon.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Lang.

Bij Valencia is Jasper Cillessen de grote afwezige. De eerste doelman viel zaterdag in de gewonnen wedstrijd tegen Levante (4-2) uit met een kuitblessure en is niet op tijd hersteld. Jaume Doménech is zijn vervanger. Naast Cillessen zijn middenvelder Geoffrey Kondogbia en de aanvallers Denis Cheryshev en Maxi Gómez onvoldoende fit om in Amsterdam in actie te komen. Verdediger Ezequiel Garay is geschorst.

Opstelling Valencia: Doménech; Wass, Paulista, Diakhaby, Gayà; Torres, Parejo, Coquelin, Soler; Rodrigo, Gameiro.