Lof voor Ajax-talenten: 'Ze hebben heel veel voor hun kiezen gehad'

Lof voor Ajax-talenten: 'Ze hebben heel veel voor hun kiezen gehad'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 18:06di 10-12-2019 om 18:06

Ajax O19-trainer John Heitinga kan leven met het gelijkspel van zijn ploeg tegen de leeftijdsgenoten van Valencia. Door de 1-1 gaan de Amsterdammers als groepswinnaar naar de volgende ronde van de UEFA Youth League.

"Ik denk dat dit een terechte uitslag is", zegt Heitinga tegen Ajax TV. "In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, maar in de tweede helft kwamen we op achterstand. Op dat moment hebben we wat wisselingen door moeten voeren. Door blessures, maar ook door tactische redenen. Maar ik denk dat dit een terechte uitslag is."

"We zijn door, dus het is nu afwachten tegen wie we moeten spelen", vervolgt Heitinga. "Dat we door zijn in Europa is voor deze jongens belangrijk. Dit waren mooie tegenstanders om tegen te spelen."

"Ik zie wel nog een aantal verbeterpunten. We moeten nóg dominanter spelen, maar de jongens hebben veel voor hun kiezen gehad. De kleine pijntjes spelen nu echt op. We moeten ons nog één keer opladen voor aankomende zaterdag. Daarna is het winterstop. In de tweede helft van het seizoen gaat het om de prijzen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Ajax de Youth League winnen?

(595 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws