Groot nieuws uit Rotterdam-Zuid: Feyenoord hoopt op nieuw stadion in 2025

Groot nieuws uit Rotterdam-Zuid: Feyenoord hoopt op nieuw stadion in 2025

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 20:01di 10-12-2019 om 20:01

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 20:10di 10-12-2019 om 20:10

Groot nieuws uit Rotterdam-Zuid: Feyenoord wil vanaf 2025 het nieuw te bouwen stadion betrekken. De Rotterdammers hadden dat eigenlijk één jaar eerder willen doen, maar hebben geconcludeerd 'dat er nog veel werk te doen is'.

Feyenoord heeft dinsdagavond een update over het stadiondossier gedeeld. De directies van de club en van De Kuip hebben onlangs overleg gevoerd. 'Beide organisaties hebben in goede samenwerking besloten de werkzaamheden om het stadionplan te realiseren met volle kracht voort te zetten', laat de club weten.

Dat de aanvankelijke streefdatum in 2024 niet gehaald wordt, heeft volgens de club te maken met 'de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders.' Feyenoord hoopt binnenkort met een ontwerp te komen dat aan alle eisen voldoet. 'Dat wil zeggen: financieel, functioneel, iconisch en boven alles goed voor Feyenoord.'

De stadionkwestie speelt al ruim tien jaar in Rotterdam-Zuid. Het bouwen van een nieuw stadion aan de oevers van de Maas heeft veel weerstand opgeroepen, met name bij de actiegroep Red De Kuip. Voorstanders menen echter dat Feyenoord alleen kan wedijveren met PSV en Ajax als het een nieuw stadion betrekt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws