De Telegraaf: ADO stuurt assistent-trainer weg na vechtpartij met Gorter

De Telegraaf: ADO stuurt assistent-trainer weg na vechtpartij met Gorter

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 20:35di 10-12-2019 om 20:35

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 20:46di 10-12-2019 om 20:46

De positie van assistent-trainer Edwin de Graaf is onhoudbaar geworden. Dat meldt De Telegraaf dinsdagavond. Reden is een conflict met Donny Gorter, dat deze week uitmondde in een vechtpartij op de club.

De Graaf is naar huis gestuurd en moet zich verantwoorden bij de directie van ADO. Volgens De Telegraaf ligt een probleem in de relationele sfeer ten grondslag aan het conflict tussen de assistent-trainer en Gorter. 'Meerdere spelers en stafleden waren getuige van de uitbarsting bij Gorter', schrijft De Telegraaf. 'Er moest met man en macht worden ingegrepen om de speler in de trainerskamer bij zijn coach weg te halen.'

Gorter zit ook thuis, maar voor hem zal de zaak geen staartje krijgen. 'In de spelersgroep is begrip voor zijn situatie en de wijze waarop hij voor zichzelf is opgekomen', klinkt het. ADO kan het moreel gezien niet maken om te breken met Gorter, ondanks zijn reserverol in Den Haag.

ADO-directeur Mohammed Hamdi is in de Verenigde Arabische Emiraten en werd deze week op de hoogte gesteld van het uit de hand gelopen conflict. "Het lijkt me duidelijk dat we niet kunnen accepteren wat De Graaf heeft gedaan...", laat hij weten aan De Telegraaf. "Dit moet zo snel mogelijk uit de wereld geholpen worden. Nee, we hebben Edwin niet officieel op non-actief gezet. Dat moet ík doen en ik zit in de Verenigde Arabische Emiraten en wil eerst zelf iedereen horen."

Voor ADO komt het conflict op een vervelend moment, omdat de club net afscheid heeft genomen van Fons Groenendijk. De trainersstaf is daardoor al flink uitgedund. Dirk Heesen staat ad-interim voor de groep, terwijl De Graaf vorige week nog doorschoof naar de rol van eerste assistent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws