Van der Sar voorziet geen Ajax-exodus: En anders gooi ik mezelf ervoor

Van der Sar voorziet geen Ajax-exodus: "En anders gooi ik mezelf ervoor"

11-12-2019 19:58
91

Voor Ajax-directeur Edwin van der Sar is de Champions League-uitschakeling tegen Valencia hard aangekomen. De oud-doelman verwacht echter niet dat Ajax heel ver teruggeworpen zal worden door de thuisnederlaag tegen Los Che.

Ajax heeft de memorabele prestaties van het vorige seizoen niet kunnen evenaren, maar Van der Sar bekijkt het van de positieve kant. "Na het vertrek van een paar heel belangrijke spelers hadden weinig mensen dit voor mogelijk gehouden", reageert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. We hebben in de zomer weer een team neergezet, dat allereerst in staat moest zijn om het hoofdtoernooi te bereiken. Dat is gelukt. (...) In de voorbije maanden heeft de ploeg Ajax en Nederland volgens mij uitstekend vertegenwoordigd in de Champions League."

Nu mag Ajax het een treetje lager, in de Europa League, gaan proberen. Van der Sar verwacht echter niet dat bepalende spelers tussentijds vertrekken vanwege de Champions League-eliminatie. "In de zomer waren we ook nog niet zeker van de Champions League, maar kozen veel spelers ook voor een langer verblijf", doelt hij op onder meer Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadic. We hebben meegedacht in de salariëring, onze ambities uitgesproken. En die zijn op veel vlakken onveranderd." De Ajax-'poort' gaat dus niet zomaar open, stelt de directeur. "En anders gooi ik mezelf ervoor."