Club Brugge naar Europa League, ongekende ontsnapping Olympiakos

11-12-2019 22:52
19

Club Brugge heeft zich woensdagavond verzekerd van Europa League-voetbal. De Belgen verloren thuis van Real Madrid, maar omdat Galatasaray hard onderuit ging bij Paris Saint-Germain gaan zij als nummer drie door naar het B-toernooi van Europa. Ook het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is daar na de winterstop in actief.

Club Brugge - Real Madrid 1-3
Groep A was voor een groot deel al beslist. PSG is groepswinnaar en Real de nummer twee, maar duidelijk was nog niet wie als nummer drie door zou gaan in de Europa League. Galatasaray had twee punten en stond laatste, terwijl Brugge er eentje meer had. De Belgen hoefden thuis niet per se te winnen van Real, zolang Galatasaray maar geen punt pakte in Frankrijk.

Na de pauze maakte Rodrygo verdiend de 0-1 voor Real. Club Brugge wist die achterstand razendsnel om te buigen via Hans Vanaken, die prachtig raak schoot. Echter zorgde Vinicius jr. met zijn eerste Champions League-doelpunt ooit voor een nieuwe Real-voorsprong. Luka Modric besliste de wedstrijd in extremis met de 1-3.

Paris Saint-Germain - Galatasaray 5-0
Van het kleine beetje hoop dat Galatasaray nog had was al snel niets meer over. De Turkse topclub wist een half uur lang stand te houden in het Parc des Princes, maar in drie minuten tijd liep PSG weg. Eerste scoorde Mauro Icardi, daarna Pablo Sarabia.

In de tweede helft liep PSG nog verder uit. Neymar scoorde na gecombineer met Kylian Mbappé en Mbappé maakte er na ruim een uur spelen zelf 4-0 van. Edinson Cavani gaf de zege nog wat extra glans door een strafschop te benutten.

Galatasaray kan het vizier op de Süper Lig richten. De club staat na veertien wedstrijden op de zesde plaats in Turkije met 23 punten, zeven minder dan koploper Sivasspor.

Olympiakos - Rode Ster Belgrado 1-0
Het Europese avontuur van Olympiakos Piraeus krijgt een vervolg in de Europa League. De hekkensluiter van Groep B móest thuis winnen van Rode Ster Belgrado en deed dat ook, maar wel pas in de slotfase. Het werd 1-0 in Griekenland.

Kansen kreeg Olympiakos genoeg in de eerste helft, maar de grootste werd om zeep geholpen door Rode Ster. Vlak voor de rust kreeg de ploeg een strafschop na een overtreding van Olympiakos. Tomané wist het buitenkansje niet om te zetten in een doelpunt.

Olympiakos vond in de tweede helft een keer de paal en de lat, maar het ontbrak de Griekse koploper simpelweg aan geluk. Pas in de slotfase konden de fans juichen nadat Jander van Rode Ster hands maakte. Youssef El Arabi zorgde vervolgens voor de verlossing voor Olympiakos.