Champions League-groepsfase op een rij: foutloos Bayern, ongeluk voor Ajax

Champions League-groepsfase op een rij: foutloos Bayern, ongeluk voor Ajax

11-12-2019 23:26
43

De groepsfase van de Champions League zit erop. Na zes speelronden weten we wie er na de winterstop in de knock-outfase van het miljardenbal gaan uitkomen, wie er overwinteren in de Europa League en voor wie het Europese avontuur erop zit.

Perfecte score voor Bayern
Valencia en RB Leipzig zijn de poulewinnaars waar bij de loting maandagmiddag naar wordt gekeken. Veel ploegen die tweede zijn geworden in hun poule zullen maar wat graag tegen deze ploegen spelen om toppers als Manchester City, Barcelona en Bayern te kunnen ontlopen. Bayern maakte de meeste indruk deze groepsfase, want het won in een poule met Tottenham Hotspur, Olympiakos en Rode Ster Belgrado al zijn zes wedstrijden.

Als eerste geplaatst:
Paris Saint-Germain
Bayern München
Manchester City
Juventus
Liverpool
Barcelona
Valencia
RB Leipzig

Ajax met tien punten uitgeschakeld, Atalanta met zeven punten wel door
Naar de overige poule-standen kijken zal een hard gelag zijn voor Ajax. Met tien punten zijn de Amsterdammers veruit de beste nummer drie, terwijl zeven punten voor Atalanta Bergamo genoeg was om door te stoten naar de knock-outfase. Ook Memphis Depay kwam met zijn Olympique Lyon goed weg door zich met acht punten te kwalificeren.

Als tweede geplaatst:
Real Madrid
Tottenham Hotspur
Atalanta Bergamo
Atlético Madrid
Napoli
Borussia Dortmund
Olympique Lyon
Chelsea

Ajax kan Club Brugge, Olympiakos, Shakhtar en Leverkusen treffen
Voor de Ajacieden zit er niets anders op dan zich te richten op een succesvol vervolg in de Europa League. De ploeg van Erik ten Hag kan als 'beschermde' ploeg één van de vier minste nummers drie uit de Champions League loten, of één van de nummers twee uit de Europa League. De loting voor het vervolg van beide toernooien is aanstaande maandag.

Vervolg in de Europa League:
Club Brugge
Olympiakos
Shakhtar Donetsk
Bayer Leverkusen
Salzburg
Internazionale
Benfica
Ajax