Bevestiging vanuit Barcelona-kamp: 'We gaan de Clásico niet weer verplaatsen'

Bevestiging vanuit Barcelona-kamp: 'We gaan de Clásico niet weer verplaatsen'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 15:29do 12-12-2019 om 15:29

Josep Maria Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona, heeft gezegd dat de Clásico volgende week woensdag sowieso doorgang vindt. Er was sprake van het opnieuw verplaatsen van de Spaanse topper vanwege de onrust in Catalonië, maar dat wijst Bartomeu van de hand.

Op de kerstlunch van Barcelona, waar ook pers bij mocht zijn, sprak de voorzitter duidelijke woorden. "De Clásico wordt gespeeld en we gaan hem niet nogmaals verplaatsen", zo valt te lezen op de officiële kanalen van Barcelona. "Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze wedstrijd gespeeld kan worden."

Het is van het grootste belang dat de titanenstrijd in de Primera División gespeeld kan worden, stelt Bartomeu. "Wij van Barcelona bereiden ons gewoon voor op de Clásico zoals we dat altijd doen. We moeten ons allemaal realiseren dat deze wedstrijd een sportief, beschaafd en rustig feest moet worden."

De wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid in Camp Nou werd enkele weken geleden uitgesteld vanwege de politieke onrust in Barcelona. Woensdag 18 december spelen beide ploegen alsnog tegen elkaar. Inzet is de koppositie, want de twee grootmachten hebben op dit moment een gelijk puntenaantal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws