Update: FC Twente is 'oprecht blij' voor Zweedse Ier en bevestigt vertrek

Update: FC Twente is 'oprecht blij' voor Zweedse Ier en bevestigt vertrek

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 17:10do 12-12-2019 om 17:10

Laatste update: vrijdag 13 december 2019 om 11:46vr 13-12-2019 om 11:46

Lukas Browning Lagerfeldt staat op het punt om na ruim twee seizoenen te vertrekken bij FC Twente, meldt TC/Tubantia donderdagmiddag. De geboren Ier met Zweedse wortels kwam in de zomer van 2017 over van Brommapojkarna U19, maar lijkt nu weer terug te keren naar Zweden.

Browning kwam de afgelopen seizoenen actief voor het tweede elftal van de Tukkers en zat niet één keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. De gewezen jeugdinternational van Zweden én Ierland staat nog tot het einde van het seizoen onder contract bij FC Twente, maar zal zijn laatste halve contractjaar niet uitdienen, aldus TC/Tubantia.

De centrale verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, behoorde officieel tot de eerste selectie en speelde tijdens de voorbereiding meerdere malen mee met het eerste elftal. Dit seizoen maakte hij zijn minuten echter in de beloftencompetitie. Volgens het plaatselijke medium wordt Örgryte IS, de huidige nummer zeven van de Zweedse Superettan, zijn nieuwe werkgever.

Update: FC Twente heeft het vertrek van Lukas Browning bevestigd. De twintigjarige verdediger annex middenvelder vervolgt zijn loopbaan bij Örgryte IS, dat uitkomt op het tweede niveau in Zweden. Browning, voormalig jeugdinternational van Zweden en Ierland, was sinds 2017 actief in de Enschedese jeugdopleiding, maar de Tukkers waren bereid om mee te werken aan zijn vertrek.

"Hij heeft dit seizoen bij het eerste meegetraind, maar kon het stapje naar het eerste elftal net niet maken omdat de concurrentie zwaar is", vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente. "Lukas heeft zich altijd zeer professioneel opgesteld en daarom wilden we hem deze kans gunnen. Hoewel zijn naam bij het grote publiek misschien onbekend is, wordt hij binnen de club zeer gewaardeerd en we zijn oprecht blij voor hem met deze kans."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws