'Alleen medische keuring kan unieke Liverpool-transfer Minamino dwarsbomen'

'Alleen medische keuring kan unieke Liverpool-transfer Minamino dwarsbomen'

12-12-2019 18:09 Laatste update: 18:44
15

Takumi Minamino lijkt de eerste Japanse speler ooit in dienst van Liverpool te worden. Volgens The Athletic zijn The Reds het met Red Bull Salzburg eens geworden over een overgang van de 24-jarige aanvaller.

Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, is Minamino per 1 januari speler van Liverpool. Borussia Mönchengladbach, Manchester United en AC Milan zaten ook achter de Japanner aan, maar grijpen dus mis. Minamino's laatste Europese duel in Oostenrijkse dienst was uitgerekend tegen Liverpool: The Reds meldden zich vervolgens in Oostenrijk en zijn er dus razendsnel uitgekomen met hun Champions League-tegenstander.

Liverpool zit voor een dubbeltje op de eerste rang: Minamino heeft een afkoopsom van circa 8,5 miljoen euro in zijn tot medio 2021 doorlopende contract staan. De 22-voudig international van Japan streek in januari 2015 in Salzburg neer. Sindsdien kwam hij tot 199 officiële optredens namens Red Bull Salzburg. Hierin was hij goed voor liefst 64 goals en 44 assists. 

Minamino zal de eerste winterse Liverpool-aanwinst sinds eind 2017 worden: destijds kwam Virgil van Dijk voor een recordbedrag over van Southampton.