Stegeman eist zege in degradatiekraker: 'Belang groot, we willen daar graag weg'

Stegeman eist zege in degradatiekraker: 'Belang groot, we willen daar graag weg'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 14:30vr 13-12-2019 om 14:30

PEC Zwolle bezet een teleurstellende zestiende plaats op de ranglijst en reist komend weekend af naar Venlo voor een confrontatie met directe concurrent VVV. John Stegeman en zijn selectie zijn zich bewust van het belang van die partij.

De Zwollenaren kunnen bij een zege in Limburg over VVV klimmen op de ranglijst, waarmee dus de degradatiezone verlaten kan worden. "We staan waar we staan, dan is dat de realiteit. Het belang is op dit moment groot. Of dit de belangrijkste uitwedstrijd sinds jaren is voor PEC? Dat weet ik niet. Het is wel een heel belangrijke", zegt Stegeman tegen De Stentor.

De trainer van PEC denkt dat er weinig nodig is om zijn spelers te motiveren voor het aanstaande treffen. "Ik denk dat iedereen af en toe weleens op de ranglijst kijkt. Het lijkt me logisch dat de spelers dondersgoed weten dat we een directe concurrent treffen. We willen daar graag weg."

Het goede nieuws voor Stegeman is dat hij kan beschikken over een zo goed als fitte selectie. Mustafa Saymak en Iliass Bel Hassani keren terug in het elftal van Stegeman en ook Kenneth Paal is weer van de partij. Alleen Bram van Polen en Etiënne Reijnen ontbreken bij de ploeg uit Overijssel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws