Update: 'VVV-Venlo wil nieuwe hoofdtrainer deze week presenteren'

Update: 'VVV-Venlo wil nieuwe hoofdtrainer deze week presenteren'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 23:05ma 16-12-2019 om 23:05

VVV-Venlo denkt in de zoektocht naar een nieuwe trainer aan Hans de Koning. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De oud-keeper zou de 'voornaamste gegadigde' zijn om vanaf de winter het stokje overnemen van Jay Driessen, die in dat geval verder gaat als assistent-trainer.

De Koning moet VVV samen met Driessen naar handhaving in de Eredivisie leiden. De trainer is op dit moment op vakantie in Spanje en wil tegenover het AD bevestigen noch ontkennen dat hij onlangs een gesprek heeft gevoerd met VVV. Het is geen geheim dat de Venlose club zoekt naar een ervaren trainer. Driessen, die onlangs Robert Maaskant opvolgde, heeft niet de benodigde trainerspapieren.

De Koning is een bekende naam in de Nederlandse voetbalwereld. Na zijn keeperscarrière was hij werkzaam bij onder meer FC Volendam, TOP Oss, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. 'De Koning staat in de trainerswereld te boek als 'type Guus Hiddink'. Ofwel: een people manager die bij uitstek weet hoe hij spelers moet benaderen', schrijft het AD. VVV staat vijftiende in de Eredivisie met vijftien punten uit zestien wedstrijden.

Update: Hans de Koning is vanaf januari de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. Dat heeft de 59-jarige oefenmeester zelf bevestigd tegenover FOX Sports. Hij neemt het stokje over van interim-trainer Jay Driessen, die voor het Eredivisie-duel met PEC Zwolle al zijn mond voorbij had gepraat. "Hans de Koning wordt hier hoofdtrainer en ik stap weer terug in mijn oude rol. Ik ga samenwerken met Hans en Mark Luijpers. Dat is de constructie", verklapte Driessen.

Update: VVV wil De Koning deze week aanstellen, meldt Voetbal International. Naar verwachting tekent de 59-jarige trainer een contract tot het einde van het seizoen, zo weet het weekblad te melden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws