'Misschien kan Dani de Wit ons de allerkleinste details over Ajax vertellen'

'Misschien kan Dani de Wit ons de allerkleinste details over Ajax vertellen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 18:44vr 13-12-2019 om 18:44

Arne Slot verwacht niet dat Ajax van de leg is na de nederlagen tegen Willem ll en Valencia. Sterker nog, de AZ-trainer verwacht zondag in Alkmaar juist een zeer getergd Ajax.

"Je kunt zeggen dat ze een tikkie hebben gekregen na de twee nederlagen, maar we praten over topspelers. Die raken echt niet in de war als ze twee keer verloren hebben. Het is juist een kenmerk van een topsporter dat je dan juist terugslaat", zegt Slot op de persconferentie.

AZ verloor afgelopen donderdag van Manchester United. "Wij hebben donderdag ook verloren, maar wij hebben ook topspelers en zijn door onze positie op de ranglijst ook een topclub. Dus zullen wij ook van plan zijn om terug te slaan."

"De voorbereiding op de wedstrijd van zondag is na de wedstrijd tegen Manchester United begonnen", zegt Slot. "Natuurlijk zijn we op de achtergrond wel al bezig met hoe Ajax speelt. Misschien dat Dani (De Wit, oud-Ajacied, red.) er qua details nog wat over kan zeggen."

"De kracht van Ajax is dat ze herkenbaar en duidelijk voetbal spelen. In de manier waarop ze drukzetten en opbouwen zit heel veel vaste patronen. Daar hebben we Dani niet voor nodig, maar misschien kan hij over de allerkleinste details nog wat zeggen. Wij weten vrij aardig hoe Ajax speelt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie gaat er winnen?

(656 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws