Jong Ajax wint bij koploper Cambuur, Volendam pakt periodetitel tegen MVV

13-12-2019 21:57
87

FC Volendam heeft de periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie binnen. In eigen huis werd er met 4-1 gewonnen van MVV Maastricht. In Leeuwarder verloor koploper Cambuur, mede door een doelpunt van Jong Ajax-debutant Sontje Hansen, met 0-2.

FC Volendam - MVV Maastricht 4-1
Volendam heeft de periodetitel binnen. De thuisploeg had het voor rust lastig tegen MVV, maar liep in de tweede helft simpel weg bij de gasten uit Maastricht. Bij rust stond het 1-1 door doelpunten van Joeri Schroyen en Noah Fadiga, maar treffers van Martijn Kaars, Boy Deul en Francesco Antonucci zorgden voor dolle vreugde bij de Volendammers, die hiermee verzekerd zijn van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Cambuur Leeuwarden - Jong Ajax 0-2
Jong Ajax doet goede zaken in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij koploper Cambuur won de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag met 0-2 door doelpunten van Brian Brobbey en Sontje Hansen. Brobbey schoot na ongeveer een halfuur spelen de gasten op voorsprong. In de tweede helft was het Hansen, die zijn debuut maakte in het betaalde voetbal, die de bevrijdende tweede treffer maakte voor Jong Ajax door de bal met rechts achter Sonny Stevens te mikken.

De Graafschap - SC Telstar 2-2
Een zure avond voor De Graafschap, dat dure punten heeft laten liggen in het duel met Telstar. De ploeg van coach Mike Snoeij kwam vlak voor rust, enigszins tegen de verhoudingen in, op achterstand door een doelpunt van Benaissa Benamar, maar na rust maakte Leeroy Owusu de verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg. Even leek het nog helemaal mis te gaan voor de Superboeren, toen Reda Kharchouch de 1-2 binnenschoot in de blessuretijd. Ralf Seuntjens werd echter de held in Doetinchem door in de laatste secondes alsnog de 2-2 te maken.

TOP Oss - Excelsior 0-2
Excelsior houdt door een overwinning op bezoek bij TOP Oss de aansluiting met de top van de Keuken Kampioen Divisie. Het duurde lang voordat de gasten uit Rotterdam de muur van TOP omspeelden. Ongeveer een kwartier voor tijd was het Joel Zwarts die de Kralingers op 0-1 zette. In de blessuretijd van de wedstrijd gooide Luigi Bruins de wedstrijd in het slot door een penalty te benutten.