Ziyech: 'Kennen elkaar al sinds de D1, toen we nog twee kleine ettertjes waren'

Ziyech: 'Kennen elkaar al sinds de D1, toen we nog twee kleine ettertjes waren'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 07:24za 14-12-2019 om 07:24

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 07:25za 14-12-2019 om 07:25

Ajax stroomt na de winterstop in in de Europa League, maar dat tast de motivatie van Hakim Ziyech niet aan. De spelmaker verwacht nog steeds dat hij tegen goede tegenstanders kan spelen.

"Je weet dat er veel tegenstanders vanuit de Champions League instromen in de Europa League, dus in dat opzicht verandert er niet veel", zegt Ziyech bij Inside Ajax op Ziggo Sport. "Het is een Europese competitie, dus je speelt sowieso tegen goede tegenstanders. Het geeft mij geen ander gevoel. De motivatie blijft hetzelfde."

De sfeer binnen de selectie van Ajax is goed, erkent Ziyech. "We zijn naar elkaar toe gegroeid, ook omdat we veel dingen met elkaar hebben meegemaakt. Dat creërt een bepaalde band. Iedereen in de kleedkamer kan het goed met elkaar vinden. Natuurlijk zijn er momenten dat het even niet loopt, zoals deze week, maar wij zijn mentaal sterk genoeg om dat om te draaien."

Met name met Quincy Promes kan Ziyech het goed vinden. Beide spelers zien elkaar ook buiten het veld. "We kennen elkaar al heel lang. Al sinds de D1-tijden, toen we nog twee kleine ettertjes waren. We hadden een grote mond tegen elkaar. Zo is dat gegroeid."

"We zaten ook bij elkaar in de jeugdelftallen van Nederland. Zo is het ontstaan. Wij begrijpen elkaar heel goed, zowel binnen als buiten het veld. Dat heb je ook met andere teamgenoten, maar met Quincy heb ik het van jongs af aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Ajax de Europa League winnen?

(6925 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws