'Kampioen worden is het hoofddoel voor Ajax, dus ik voorspel een 1-3 overwinning'

'Kampioen worden is het hoofddoel voor Ajax, dus ik voorspel een 1-3 overwinning'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 11:35za 14-12-2019 om 11:35

Ronald de Boer verwacht dat Ajax zondag het verschil met AZ op de ranglijst weer uitbreidt tot zes punten. De analist van FOX Sports denkt dat de uitschakeling van de Amsterdammers in de Champions League geen invloed heeft op het resultaat in Alkmaar.

De Boer denkt dat Ajax-trainer Erik ten Hag er voor gezorgd heeft dat de verloren wedstrijd in het miljardenbal niet meer in het hoofd van zijn spelers zit. "Dat is de taak van de trainer om daar mee om te gaan", zegt hij op de site van FOX Sports. "Natuurlijk neem je die teleurstelling nog wel even mee, ook omdat het op zo’n lullige manier is gegaan, maar verder staat de wedstrijd tegen AZ er los van."

De Amsterdammers gaan voor de titel en dat is voor De Boer reden om aan te nemen dat Ajax zondagmiddag wint in het AFAS Stadion. "Het hoofddoel van Ajax is kampioen worden. Mijn voorspelling voor zondag? Een 1-3 overwinning voor Ajax."

Daarmee zet de ploeg van Ten Hag een grote stap richting de titel, maar de analist van FOX Sports stelt dat de Amsterdammers ook nog af moeten zien te rekenen met een andere concurrent. "Je mag PSV ook zeker nog niet uitvlakken, ook al hebben ze nu een achterstand opgelopen. Je weet nooit wat er nog gaat gebeuren en of een ploeg nog een dip krijgt. Ajax blijft echter wel de favoriet voor het kampioenschap."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat denk jij dat het gaat worden in Alkmaar?

(1504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws