Liverpool worstelt en ziet Wijnaldum uitvallen, maar blijft soeverein in Engeland

Liverpool worstelt en ziet Wijnaldum uitvallen, maar blijft soeverein in Engeland

14-12-2019 15:20
29

Liverpool heeft zijn langverwachte titeldroom zaterdagmiddag verder in de steigers gezet. The Reds speelden allesbehalve briljant tegen Premier League-hekkensluiter Watford, moesten doelman Alisson Becker meerdere malen aanspreken, maar hielden de punten 'gewoon' op Anfield: Liverpool staat nu op het duizelingwekkende aantal van 49 punten uit zeventien wedstrijden.

The Hornets hadden tot dusver één competitieduel gewonnen, maar maakten het Liverpool bijzonder lastig en kregen meerdere kansen. De grootste was voor Abdoulaye Doucouré, die echter jammerlijk faalde. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in: Liverpool kwam er razendsnel uit na een corner van Watford, Mohamed Salah werd gevonden door Sadio Mané en krulde de bal met gevoel in de verre hoek.

Ook na rust was Liverpool allesbehalve scherp. Ismaïla Sarr en Gerard Deulofeu doken op voor het doel, maar vonden allebei Alisson op hun weg. De thuisploeg had bovendien pech toen de VAR een kopgoal van Mané afkeurde, omdat de Senegalees met zijn rechterschouder buitenspel stond. In de loop van de tweede helft nam Liverpool het heft weer in handen, ondanks het geblesseerd uitvallen van Georginio Wijnaldum: de slordige Roberto Firmino en Salah verzuimden echter om de wedstrijd definitief te beslissen.

Dat kwam The Reds nog bijna duur te staan. Een misverstand tussen Alisson en Virgil van Dijk leidde bijna tot een eigen goal van de Nederlander en Deulofeu krulde de daaropvolgende hoekschop tegen de buitenkant van de paal. In de blessuretijd werd het alsnog 2-0: Salah verlengde een mispeer van Divock Origi achter zijn standbeen langs tot in de goal. Liverpool kan nu schadevrij toeleven naar een drukke periode: de ene helft van de selectie speelt dinsdag het League Cup-duel met Aston Villa, de andere helft begint één dag later aan het WK voor clubteams. Bij terugkeer in Engeland wacht de kraker tegen achtervolger Leicester City op Boxing Day.